Nazjedenie.sk

Chladničkové tipy a triky

Chladnička je pre nás dnes už neodmysliteľnou súčasťou života. Kedykoľvek sme hladní, je to väčšinou prvé miesto, kde zamierime. Život bez nej by sme si nevedeli už ani len predstaviť. Ponúkame vám niekoľko dobrých rád, ako ju využiť čo najefektívnejšie. refrigerator-37099_1280

Najdôležitejšie zo všetkého je potraviny v chladničke skladovať bezpečne. Pravidlo číslo jeden je skladovať v chladničke iba potraviny, ktoré sa rýchlo kazia, ako mäso, ryby, tuky, mliečne produkty. Iné potraviny, napríklad omáčky, zálievky a lekváre stačí držať v chladničke až po otvorení.

Potraviny v chladničke držte zabalené, prikryté a zatvorené. Nedávajte do chladničky otvorené nádoby, radšej preložte potraviny do nádob s vrchnákom alebo ich prykrite tanierom.

Surové ryby, mäso a hydinu držte na spodných poličkách, aby prípadná kvapkajúca šťava nepoškodila uvarené jedlo.

Zeleninu, poprípade ovocie ukladajte do zásuviek. Otvorené konzervy, nápoje, mlieko a vajíčka skladujte v poličkách na dvierkach.

Typy a rady ako skladovať a lepšie využiť niektoré potraviny

Ako sa zbaviť zápachu v kuchyni

Vždy skontrolujte, či vaša chladnička niekde príliš netečie, a prispôsobte tomu rozmiestnenie potravín. Dbajte na nastavenie správnej teploty v chladničke.

 

Ilustračné foto: pixabay.com

 

 

Exit mobile version