Potrebujeme:
160 g práškového cukru, 120 g hrubej múky, 4 vajcia, šťava z 1 citróna
Plnka:
140 g masla, 140 g práškového cukru, 140 g olúpaných zomletých mandlí, 4 žĺtky, 1,25 dl mlieka, 1 strúčik vanilky
Postup:
Najprv si z bielkov ušľaháme sneh, pridáme do neho cukor a dotuha vyšľaháme. Potom pridáme citrónovú šťavu, žĺtky a nakoniec zľahka primiešame múku. Pripravené cesto vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme.
Na prípravu plnky si najprv dáme do mlieka vanilku a povaríme. Potom do rozšľahaných žĺtkov pridáme vychladené mlieko. Nakoniec si rozmiešame maslo s cukrom, pridáme mandle a pripravené mlieko so žĺtkami. Všetko spolu dôkladne premiešame.
Upečený a vychladený korpus prekrojíme, natrieme plnkou a spojíme. Povrch a boky torty taktiež potrieme plnkou. Nakoniec ju môžeme posypať postrúhanou čokoládou alebo mandľovými lupienkami.
Ilustračná foto: sxc.hu