Keďsa povie čokoládová pena, mnohým z nás sa hneď zbiehajú slinky. Pripravte si ju doma a nemusí byť iba s príchuťou mäty, ale pokojne aj s ovocím, orieškami či troškou rumu.
Potrebujeme:
250 g horkej čokolády,
2 PL studenej vody,
1 PL cukru,
2 ČL mätového extraktu,
4 vajcia,
štipka soli.
Postup:
V hrnci zmiešame nalámanú čokoládu, vodu, cukor, mätový extrakt a za občasného miešania roztopíme v parnom kúpeli. Hrniec potom odstavíme. Vajcia rozdelíme na žĺtka a bielka. Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky zapracujeme do čokoládovej zmesi a potom po častiach primiešame aj sneh. Penu rozdelíme do misiek alebo sklenených pohárikov, zakryjeme a dáme na pár hodín do chladničky.
Ilustračná foto: pixabay.com