Nazjedenie.sk

Čokoládovo-marcipánové toliare

Potrebujeme:

Na cesto:
200 g hladkej múky
75 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
100 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
50 g mletých mandlí
175 g zmäknutého masla alebo margarínu
1 vajce

Na náplň:
1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker
1 balíček Marcipánu Dr.Oetker
100 g zmäknutého masla

Na ozdobenie:
1 balíček Polevy svetlej Dr.Oetker
1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:
2 plechy na pečenie
papier na pečenie
okrúhlu formičku na vykrajovanie (Ø 5 cm)

Postup:
1. Na prípravu cesta zmiešame na doske múku a škrob. Pridáme cukor, vanilínový cukor, mandle, maslo alebo margarín a vajce. Ručne vypracujeme hladké cesto.
2. Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Formičkou vykrájame kolieska, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4

Doba pečenia: asi 10 minút

3. Upečené kolieska necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
4. Na prípravu náplne rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Marcipán nastrúhame a ručne vymiešame s polevou a maslom. Vždy dve kolieska zlepujeme 1 kávovou lyžičkou náplne (prikladáme k sebe spodnou stranou).
5. Tmavú a svetlú polevu pripravíme oddelene podľa návodu na obale. Zlepené kolieska v poleve namáčame, prípadne polevou potierame a špáradlom vytvárame v poleve vzory.

TIP: Toliare môžeme uchovávať v dobre uzavretej nádobe asi 2 týždne.

3D: Marcipán, Gustin, Poleva tmavá, Poleva svetlá

Cokoladovo-marcipanove-toliare-600x799

Exit mobile version