Pripravte si cuketový nákyp ako ľahký obed či večeru.
Potrebujeme:
400 g nastrúhanej cukety,
200 g nahrubo nastrúhaného tvrdého syra,
200 g na rezance nakrájanej liptovskej salámy,
250 ml polohrubej múky,
100 ml oleja,
4 vajíčka,
4-5 strúčikov cesnaku,
1/2 prášku do pečiva,
petržlenová vňať,
soľ,
muškátový oriešok.
Postup:
Petržlenovú vňať si pokrájame nadrobno a cesnak pretlačíme cez lis. Všetky suroviny okrem vaječných bielok zmiešame. Zo 4 bielok vyšľaháme pevný sneh, a keď sú už ostatné ingrediencie dostatočne premiešané, opatrne pridáme aj hotový sneh. Zmes vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a pečieme asi 30 minút pri teplote 180 stupňov. Cuketový nákyp podávame so šalátom za tepla alebo za studena.
ilustračné foto: pixabay.com