Nazjedenie.sk

Domáca tatárska omáčka hotová za 10 minút

Prekvapte rodinu dokonalou symfóniou chutí vďaka domácej tatárskej omáčke. Ak patríte medzi milovníkov tak ako my v redakcii (teda ja), tak vás tento recept určite poteší. Použiť ho môžete do šalátov a aj ako prílohu k jedlám, ktoré sa bez tatárky pomaly ani neoplatí variť.

Čo budeme potrebovať na?

domaca tatarka tatárska omacka
2 žĺtka a 1 polievková lyžica horčice

Domáca tatárska – ako na to:

Pred tým, než začneme s prípravou tatárskej omáčky, si najprv všetky ingrediencie vyberieme z chladničky, aby mali izbovú teplotu. Lepšie sa nám tak bude pracovať 😉

Do čistej nádoby, si dáme vaječné žĺtky a horčicu. Pre vaše pohodlie a šetrenie rúk na iné domáce práce si môžete pomôcť ručným mixérom (mixujeme približne 30 sekúnd) alebo poprosíme polovičku, aby nám tieto 2 ingrediencie vymiešala metličkou (cca kým začne nadávať). Pri stálom šľahaní opatrne prilievame olej a sledujeme konzistenciu tatárky, ktorá nám bude pomaly hustnúť a naberať objem. V tejto fáze platí pravidlo, že čím viac oleja primiešame, tým bude mať domáca tatarská omáčka tuhšiu konzistenciu. 

Nadrobno nakrájaná cibuľa, kyslá uhorka a nastrúhaný cesnak


Nadrobno si nakrájame alebo nasekáme cibuľu a kyslú uhorku. Cesnak môžete potrieť na malom strúhadle a pridáme do zhustenej zmesi. Zmes dochutíme soľou, čiernym korením, šťavou z polovice citróna. Ja odporúčam pridať čerstvo pomleté korenie, ktoré má výraznejšiu chuť. 


Tip: Mnoho ľudí túto domácu tatársku viac solí, pravdou však je, že omáčke chýba viac kyslosť ako slanosť.

Nastal čas na definitívne spojenie všetkých chutí – dôkladne premiešame všetky ingrediencie ručne alebo šľahačom. Domáca tatárska omáčka je hotová. Ak sa ju rozhodnete skladovať v zaváraninovom pohári alebo uzatvárateľnej nádobe, verte, vydrží vám skoro týždeň, aj keď pri jej geniálnej chuti padne ešte v daný deň, ako ju pripravíte. Dobrú chuť! 

Lahodná domáca tatárka


Tip: Ak vám býva po cesnaku ťažko, alebo sa nachádzate v romantickej fáze romantického vzťahu vymeňte cesnak za najemno nasekanú petržlenovú vňať alebo kôpor. 

Exit mobile version