Site icon Nazjedenie.sk

Domáce cereálie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Raňajkujete s obľubou cereálie s mliekom? Vyrobte si ich sami a ušite si chute na mieru, presne podľa svojich predstáv. Tu je pár trikov, ako na to.

Základnú zložku domácich ochutených cereálií tvoria vločky. Sú k dostaniu v mnohých variantoch – ovsené, jačmenné, špaldové alebo dokonca s klíčkami.

Prvým krokom našej domácej výroby je, že vločky rovnomerne vysypeme na plech a krátko ich upečieme pri 175°C /cca 8 minút/. Zvyšok surovín je už na vlastnom uvážení. Podľa chuti pridávame posekané sušené ovocie (hrozienka, brusnice, slivky, marhule), rôzne druhy sekaných či mletých orechov, postrúhanú kvalitnú čokoládu, tekvicové alebo slnečnicové semená. Skvelú chuť dodáva aj kokos a škorica. Osladzujeme medom alebo melasou a poriadne premiešame. Pokiaľ uprednostňujeme čerstvé ovocie, primiešame si ho do zmesi až tesne pred konzumáciou.

Cereálie môžeme pripravovať aj vo väčšom množstve, v dobre utesnených dózach ich skladujeme v chladničke. Sú bohatým zdrojom na vlákninu a sušené ovocie je zdrojom energie. Chutia aj deťom, preto je domáca výroba z kvalitných surovín jednou z možností, ako pre ne zabezpečiť príjem dôležitých vitamínov či minerálov.

Foto: sxc.hu

Exit mobile version