Nazjedenie.sk

Domáce cesto na lasagne

Ak ste už boli v Taliansku, určite ste ochutnali ich poctivé doma pripravované lasagne. S jemnou textúrou a výraznou nezameniteľnou chuťou. Už len myšlienka na ne a v žalúdku sa spustí celý orchester. Ak ste sa nikdy neodvážili pripraviť si domáce cesto na lasagne, netreba s tým otáľať. Jendoducho to vyskúšajte.

U naše babičky robili domáce cesto na akékoľvek cestoviny, ktoré boli vhodné skôr do polievky. Ingrediencie sa veľmi nezmenili, len forma. Tak šup, pustime sa do toho.

Na domáce cesto na lasagne budeme potrebovať: 

Ako na to: 

Pripravíme si väčšiu misu alebo pracovnú dosku, podľa toho, kde sa nám bude cesto na lasagne lepšie miesiť. Takže v miske alebo na doske si zmiešame múku so soľou, pridáme celé vajíčka a rukou sa pomaly snažíme vypracovať cesto. Aby bolo hladké a bez prípadných hrudiek, je potrebné doň primiešať po polievkových lyžiciach vodu. Vodu prilievame kým cesto nie je pekne hladké, pevné a nelepí sa. Hotové cesto na lasagne zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho v chladničke odpočívať aspoň 15-20 minút.

Pripravíme si pracovnú dosku, ktorú si pomúčime a ešte rukami cesto trošku prehnetieme. Následne si ho rozdelíme na 4 časti. Z každej časti vyvaľkáme tenký plát s hrúbkou približne 2 milimetre. Nerovnomerné okraje odrežeme a plát pomocou pravítka rozrežeme na 6 obdlžníkov s veľkosťou 7x 15 cm. Narezané pláty poukladáme na seba a to tak, že kažý jemne pomúčime aby sa nezlepili. Neskôr ich 2 až 3 minúty povaríme v osolenej vriacej vode a môžeme použiť na prípravu lasagní. Dobrú chuť. 

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako sa vám cesto na lasagne podarilo a pripravte si chutné klasické lasagne s paradajkovou omáčkou alebo si môžete prirpaviť chutné špenátové lasagne. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Exit mobile version