Nazjedenie.sk

Domáce langoše

Langoše jednoducho patria k letu. Len si to predstavte, slnko krásne hreje, sedíte pri bazéne na miestnom kúpalisku a zrazu pocítite hlad. Nie je žiadne iné jedlo, ktoré by ste si práve na tomto mieste dali radšej ako sú domáce langoše. S kečupom, s poriadnou dávkou syra a pre fajnšmekrov je tu ešte cesnak. 

Tí odvážnejší si zvolia namiesto kečupu tatársku omáčku alebo dokonca kyslú smotanu. Iní zas radšej ochutnajú nové chute a na langoš si veselo objednajú aj rukolu či mäsové produkty. Je úplne jedno, s čím si ho dáte, hlavné je, že milujete langoše tak ako my. Čo tak si pripraviť dokonalú atmosféru aj doma, hoc bez bazéna? Ponúkame vám osvedčený recept na domáce langoše. 

Na domáce langoše budeme potrebovať :

Ingrediencie vystačia na prípravu cca 10 kusov langošov

domáce langoše

Ako na to: 

Najprv si preosejeme múku a pripravíme si kvások. Do 200 ml mlieka izbovej teploty ( nesmie byť studené!) rozdrvíme droždie a pridáme kryštálový cukor. Zamiešame a necháme chvíľu kvások vykysnúť. Postupne začneme primiešavať zvyšné ingrediencie. Začneme múkou, mliekom a kyslou smotanou, olejom a nesmieme zabudnúť samozrejme na soľ. Z ingrediencií vypracujeme cesto, ktoré posypeme troškou múky, prikryjeme fóliou alebo utierkou a vložíme na noc do chladničky. Výhodou tohto cesta je, že ho môžete dať vykysnúť aj na teplé miesto a následne hneď vyprážať langoše. Záleží od vás, ktorý postup zvolíte 🙂

Z vykysnutého cesta vytvorte placky – aký si zvolíte priemer a veľkosť langošov je už len na vás. Langoše položíme na zohriaty olej a vyprážame do zlatista z oboch strán. Horúce domáce langoše môžete potierať treným alebo prelisovaným cesnakom. Dochutiť ho môžete podľa vlastnej chuti tým, čo vám najviac chutí – tatárskou omáčkou, kečupom, kyslou smotanou alebo len nastrúhaným syrom alebo spojením všetkého, čo máte radi. Dobrú chuť! 

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Exit mobile version