Nazjedenie.sk

Domáci kečup

Neviete čo s paradajkami? Pripravte si domáci kečup. Veľmi jednoduchý a veľmi chutný. V zime sa aj vďaka domácemu kečupu prenesiete do letnej sezóny.

Chuť paradajok v podobe kečupu si zamilujete. Na langoše, k párkom alebo na obyčajné špagety bude ako stvorený. Domáci kečup bude chutiť úplne inak, ako ten kupovaný. Je bez konzervačných látok a bez ečiek. Ak máte domáce paradajky, o to lepšie. Ich chuť je totiž dokonalá a plná slnka. Na kečup sa hodia najlepšie. Okrem toho, ak máte k dispozícií len cherry paradajky, pre istotu kečupovú zmes ochutnávajte priebežne, je možné, že budete musieť prisypať do zmesi viac cukru.

Na domáci kečup budeme potrebovať:

Ako na to:

Domáci kečup je celkom jednoduchý no jeho príprava trvá trošku dlhšie. Najprv si umyjeme a nakrájame na väčšie kusy paradajky, jablká a cibuľu. Vložíme do hrnca a zalejeme vodou a octom. Prisypeme kryštálový cukor a korenie. Ak máte doma malé vrecúško podobné tomu čajovému, pokojne môžete korenie vložiť do vrecka. Neskôr sa vám bude toto korenie zo zmesi ľahšie vyberať 🙂

Paradajkovú zmes sem-tam premiešame a varíme približne 50 minút, kým zmes pekne nezhustne. Vyberieme všetky koreniny a zmes dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom. Kečup však ešte stále nie je hotový, chýba už len pár krokov. Kečupovú zmes prepasírujeme cez husté sitko a ešte horúci nalejeme do sklenených pohárov. Kečup necháme sterilizovať aspoň 20 minút. Voilá, domáci kečup je hotový.

domáci kečup

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Exit mobile version