Site icon Nazjedenie.sk

Egrešový sirup s mätou

egrešový sirup

Kombinácia bobuliek egrešu a lístkov osviežujúcej mäty vytvorí skvelý sirup, ktorý vám v zime pripomenie horúce letné dni. Uvarte si egrešový sirup podľa nášho receptu.

Na sirup porebujeme:

Ako na to:

Odkvapkané,  umyté a odstopkované  egreše pomelieme v mlynčeku. Ak nemáte mlynček môžete ich len popučiť s pučiakom na zemiaky.  Roztlačené egreše prelejeme do hrnca, do ktoreho pridáme mätové lístky a zalejeme vodou. Pridáme lyžičku kyseliny citrónovej, hrniec zakryjeme pokrievkou a necháme približne 24 hodín odpočívať na chladnom mieste.

Na druhý deň zmes precedíme cez sitko alebo gázu a pridáme cukor. Zmes prevaríme, kým sa cukor nerozpustí. Hneď, ako začne egrešový sirup vrieť, hrniec odstavíme a nalejeme do čistých fliaš. Sirup sterilizujeme 20 minút pri 90 °C.

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Exit mobile version