Nazjedenie.sk

Fašírky s mrkvou

Ak občas mávate v domácnosti problém s nejedením zeleniny, fašírky sú cestou, ako prepašovať mrkvu do každého žalúdka 🙂 Navyše si ich môžete pripraviť viac a zasýtia vás aj na večeru alebo na ďalší deň.

Potrebujeme:

Postup

Pečivo namočíme do mlieka, aby ho poriadne vsiaklo. Mrvku nastrúhame na jemno. K mletému mäsu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, okoreníme, pridáme mrvku aj rozmáčané pečivo. Všetky ingrediencie spolu premiešame.

Rúru si vyhrejeme na 180 až 200 stupňov a z hmoty tvarujeme fašírky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 30 až 40 minút.

Ako prílohu môžeme podávať zemiačiky, ktoré pred smažením na oleji necháme postáť 30 minút v miske s olejom a korením.

Exit mobile version