Ak občas mávate v domácnosti problém s nejedením zeleniny, fašírky sú cestou, ako prepašovať mrkvu do každého žalúdka 🙂 Navyše si ich môžete pripraviť viac a zasýtia vás aj na večeru alebo na ďalší deň.
Potrebujeme:
- 500 g mletého mäsa
- 2 – 3 mrkvy (my sme si nastrúhali mrkvy trochu viac, nepoužili sme všetku)
- 2 krajce chleba alebo rožok
- 1,5 dc mlieka
- 2 vajcia
- polovicu cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- červenú papriku
Postup
Pečivo namočíme do mlieka, aby ho poriadne vsiaklo. Mrvku nastrúhame na jemno. K mletému mäsu pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, okoreníme, pridáme mrvku aj rozmáčané pečivo. Všetky ingrediencie spolu premiešame.
Rúru si vyhrejeme na 180 až 200 stupňov a z hmoty tvarujeme fašírky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 30 až 40 minút.
Ako prílohu môžeme podávať zemiačiky, ktoré pred smažením na oleji necháme postáť 30 minút v miske s olejom a korením.