Potrebujeme:
Na Cesto:
4 vajcia
150g cukru
150g hladkej múky
1 kypriaci prášok do pečiva
Na polevu:
250g stuženého tuku (Cera)
100g práškového cukru
30g kakaa
1 dl rumu
10 PL mlieka
Postup:
1. Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista.
2. K vyšľahaným vajciam pridáme múku s kypriacim práškom a rýchlo krátko prešľaháme.
3. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech a pečieme asi 10 minút pri 180°C. Cesto treba sledovať aby veľmi nevyschlo a nespálilo sa keďže každá rúra je iná. Cesto potom nakrájame na menšie hranoly.
4. Polevu pripravíme tak, že si necháme roztopiť stužený tuk na miernom ohni, pridáme zvyšné suroviny, teda cukor, kakao, mlieko a rum a miešame kým sa nám to všetko nespojí dokopy.
5. Kúsky cesta potom namáčame do polevy a hneď to obalíme v strúhanom kokose. Koláčiky necháme chvíľu odstáť aby trochu zmäkli a následne degustujeme.
DOBRÚ CHUŤ!