Nazjedenie.sk

Fotorecept: slaná torta – pivný krígeľ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potrebujeme:

1 kg múky na ražno-pšeničný chlieb,
voda,
soľ,
2 balíčky sušeného droždia,
múka na vysypanie,
maslo na vymastenie,
vlašský šalát,
parížsky šalát,
syrokrém,
maslo,
cesnak,
tvrdý syr (43% tehla).

Postup:

Najprv si urobíme redšie chlebové kysnuté cesto, na ktoré použije múku, soľ, vodu a kvások. Potom ho necháme hodinu odstáť, aby vykyslo.

 

Po vykysnutí ho dáme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy. Následne ho necháme ešte 30 minút dokysnúť. Prvú polhodinu pečieme na 170 °C a druhú polhodinu na 190 °C. Po upečení necháme cesto vychladnúť.

 

Cesto si vyberieme z formy, vydlabeme vnútrom a plníme. Spodný diel naplníme vlašským šalátom a pivný pohár parížskym šalátom.

 

Obe časti po naplnení potrieme pomazánkou zo syrokrému, masla, soli, cesnaku a spojíme ich.

 

Potom si vložíme syr do dostatočne pevného sáčku, vložíme ho do vriacej vody a počkáme kým sa nám syr neroztopí. Syr zo sáčku vyberieme, položíme ho na dosku a necháme ho trochu stuhnúť, aby sme ho mohli rozvaľkať. Po rozvaľkaní tortu poťahujeme týmto roztopeným syrom.

 

Nakoniec tortu ozdobíme podľa potreby. Použiť môžete akékoľvek suroviny, či predmety. Tu sa nápadom medze nekladú.

Foto a recept: Valika Pálešová

Exit mobile version