Gaštany sú bez pochýb tým najvernejším symbolom jesene. Okrem toho, že slúžia ako pekná dekorácia do bytu, sú aj chutnou ingredienciou do jednoduchých dezertov. Nechajte sa inšpirovať gaštanovými guličkami a nazbierajte si ich už dnes.
Potrebujeme:
200 g uvarených a olúpaných gaštanov,
200 g kryštálového cukru,
3 PL mlieka,
50 g mandlí,
kakaový prášok/ kokos.
Postup:
Cukor zalejeme mliekom a necháme zovrieť. Gaštany pretrieme cez sito a spolu s olúpanými a posekanými mandľami pridáme do mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Odstavíme, necháme vychladnúť a napokon tvarujeme guľky podľa vlastnej fantázie. Môžeme obaľovať v postrúhanej čokoláde, kakau alebo kokose. Podávame uložené v papierových košíčkoch.
Ilustračné foto: pixabay.com