V hlavnej úlohe – gaštanové pyré
Nenápadné balenie pripomínajúce maslo v mraziacich pultoch obchodov, síce príliš nenapovedá, no môžete ním vyčariť rýchle a chutné dezerty. Gaštanové pyré je už hotovou zmrazenou zmesou olúpaných uvarených jedlých gaštanov s cukrom a rumovou arómou, ktorú nemusíte robiť doma a ktorá zaiste poteší všetkých maškrtníkov ako aj unavené gazdinky rýchlou a vskutku nenáročnou prípravou.
Gaštanové pyré sa dá pripraviť na množstvo spôsobov, vhodné je nielen samostatne ale hodí sa aj do plniek tort, koláčov, pudingov…fantázii sa medze nekladú.
Ak máte chuť na netradičnú sladkú pochúťku, vyskúšajte:
Gaštanové pyré s pudingom
Potrebujeme:
čokoládový pudingový prášok, mlieko, kryštálový cukor, čokoládu, balenie gaštanového pyré
Postup:
Do kastróla nalejeme malé množstvo mlieka. Do neho vložíme tabuľky čokolády a pridáme kryštálový cukor. Necháme rozpustiť. Do rozpustenej vriacej zmesi pridáme v mlieku rozmiešaný pudingový prášok. Miešame až kým nám puding nezhustne. Potom puding vylejeme do polovice pohárov. Ďalšiu polovicu zaplníme nastrúhaným gaštanovým pyré. Vrch pyré dozdobíme rozpustenou čokoládou vo vodnom kúpeli.
Tip: Pre všetky recepty s gaštanovým pyré platí: ak ho chcete intenzívnejšie a chutnejšie pokvapkajte ho pred ďalším spracovaním rumom.
PS: Nenechajte sa oklamať a trpezlivo si prečítajte zloženie gaštanového pyré, ktoré ste sa rozhodli kúpiť. Niekedy sa totiž stane, že pre podobnú chuť sa do pyré často nedostanú pravé jedlé gaštany ale uvarená fazuľa.
Autor a foto: Lenka Dutková