Hrnčekové recepty sú najlepšie. Ľahko sa pamätajú a vo výsledku výborne chutia. Dnes sme si pre vás pripravili veľmi rýchly recept – hrnčeková šľahačková bábovka je ideálna ako na raňajky k teplému čaju alebo káve, tak aj ako dezert po dobrom obede.
Tento recept je okrem hrnčekovej miery iný tým, že sa do cesta pridáva šľahačka. Tá celé cesto prijemne zjemní a zvláčni. Šľahačková bábovka bude dlhšie mäkká.
Hrnčeková šľahačková bábovka:
- 3 vajíčka
- ⅔ hrnčeka práškového cukru
- ⅔ hrnčeka smotany na šľahanie
- 1,5 hrnčeka polohrubej múky
- ½ hrnčeka mletých orieškov
- 2 Pl sušených hrozienok
- ½ balíčka prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
- soľ
- kôra z jedného citróna
- tuk na vymastenie formy
- kokos na vysypanie formy
- práškový cukor na posypanie
Ako na to:
Formu na bábovku si vymastíme tukom a vysypeme strúhaným kokosom. Rozdelíme si vajíčka na bielky a žĺtka. Do bielok dáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh. V samostatnej mise si vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor, oriešky, citrónovú kôru, hrozienka a smotanu. Všetky suroviny spolu dôkladne premiešame. Do cesta opatrne zapracujeme sneh z bielkov, aby sme nerozbili štruktúru snehu. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a dáme do rúry. Bábovku pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 45 minút. Upečenú bábovku ešte za horúca vyklopíme z formy a pocukrujeme práškovým cukrom. Voilá, hrnčeková bábovka je hotová. Dobrú chuť.
Páčil sa vám tento recept? Podporte ich zdieľaním na Facebooku;-) Do komentára nám napíšte, ako vám hrnčeková šľahačková bábovka chutila. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.