Nazjedenie.sk

Hroznové vrkôčiky

Potrebujeme:

Cesto:
450 g hladkej múky,
1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker,
1 zarovnaná KL soli,
75 g cukru,
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker,
175 ml vlažného mlieka,
100 g rozpusteného masla,
1 vajce,
1 bielok,
Náplň:
1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker,
300 ml mlieka,
50 g cukru,
Na potretie:
1 žĺtok,
1 PL mlieka,
Na ozdobenie:
400 g hrozna bez jadierok,
1 balíček Tortového želé číreho Dr.Oetker,
250 ml vody,
2 zarovnané PL cukru.

Hroznove vyrkociky-postup 1

Postup:

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme mlieko, maslo, vajce a bielok a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť. Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s 300 ml mlieka a 50 g cukru a necháme vychladnúť. Z vykysnutého cesta na pomúčenej pracovnej ploche vytvoríme valček a nakrájame ho na 12 rovnakých dielov. Každý diel rozdelíme na 3 menšie diely a vytvoríme valčeky dlhé asi 15 cm. Z troch valčekov upletieme vrkoč, jeho konce spojíme a nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Venčeky potrieme pomocou štetca alebo pierka žĺtkom rozšľahaným v mlieku. Do každého venčeka nanesieme náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 15 minút.

Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4

Venčeky necháme vychladnúť. Na ozdobenie nanesieme hrozno do stredu venčekov. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a venčeky ním pomocou štetca alebo pierka potrieme.

TIP: Venčeky môžeme podávať so šľahačkou.

Exit mobile version