Nazjedenie.sk

Hrušková bruschetta s orechami a plesňovým syrom

Niekedy máme chuť na netradičné spojenie chutí. A v tom je gastronómia dokonalá, že ak si myslíte, že nespojiteľné nemôže dobre chutiť, mýlite sa. Dobrým príkladom je aj hrušková bruschetta s orieškami a plesňovým syrom. Sladkosť hrušiek, zaujímavá chuť plesňového syra a k tomu chlebík ako hrianka si vás netradičným spojením chutí dozaista získa.

Hrušková bruschetta s orieškami a syrom s modrou plesňou je výborný tip na rýchlu a zaujímavú večeru pre dvoch. Ak hľadáte romantiku, stačí vám už len fľaša vína, sviečku a romantika je na svete.

Ak chcete ohúriť vašich hostí, hrušková bruschetta s orieškami je výborná ako chuťovka či jednohubka. Výborná kombinácia chutí vám zaručí ocenenie od vašich blízkych a priateľov.

Na hruškovú bruschettu budeme potrebovať:

hrušková bruschetta s orechami a plesňovým syrom

Ako na to:

Na suchej panvici si opražíme nasekané oriešky, kým nezačnú pekne rozvoniavať. Opečené oriešky si presypeme do samostatnej misky. Na tú istú panvicu si položíme plátky chleba a opečieme z oboch strán. Opečené plátky chleba ešte horúce potrieme cesnakom a zľahka pokvapkáme olivovým olejom.

Na panvicu potom pridáme med, a asi jednu polievkovú lyžicu vody a necháme prevariť. Do medového sirupu položíme pozdĺžne plátky hrušiek a na miernom ohni ich podusíme z oboch strán, kým pekne nezmäknú. 

Na opečené hrianky navrstvíme listy šalátu, ktoré trošku osolíme a okoreníme. Položíme opečené hrušky, posypeme orieškami a na kocky nakrájaným plesňovým syrom. Hrianky môžete ešte veľmi zľahka pokvapkať olivovým olejom. Voilá, Hrušková bruschetta s orieškami a plesňovým syrom sú hotové, stačí už len podávať k nim dobré víno a viete si doma pripraviť príjemnú večeru. Dobrú chuť!

Páčil sa vám recept? Podeľte sa s nami v komentároch, ako sa vám hrušková bruschetta podarila a ako vám chutila. Viac skvelých receptov nájdete na našej stránke nazjedenie.sk v sekcii recepty.  

Exit mobile version