Site icon Nazjedenie.sk

Jahodová roláda s krémom z bielej čokolády

jahodova_rolada_recept

Potrebujeme:

4 vajcia,
4 PL polohrubej múky,
4 PL kryštálového cukru,
1 ČL prášku do pečiva,
štipka soli,
Plnka:
100 g bielej čokolády,
200 ml smotany na šľahanie,
400 g jahôd,
práškový cukor na posypanie.

Postup:

Vajíčka rozdelíme na žĺtka a bielka. Žĺtka vyšľaháme s cukrom na penu, v druhej miske vyšľaháme bielky so štipkou soli na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi pridáme múku a kypriaci prášok, postupne pridáme sneh a opatrne všetko premiešame. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie, vložíme do  rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 8-10 minút do zlatista. Upečenú piškótu preklopíme na čistú utierku, opatrne stiahneme papier a ešte teplú zrolujeme a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krému. V parnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu so smotanou. Necháme vychladnúť, vložíme na niekoľko hodín do chladničky a neskôr vyšľaháme na krém. V prípade potreby pridáme trochu cukru. Jahody umyjeme a nakrájame na menšie časti. Piškótu rozbalíme, potrieme krémom, poukladáme na to jahody a piškótu zarolujeme. Na záver roládu poprášime práškovým cukrom.
Ilustračná foto: pixabay.com
Exit mobile version