Nazjedenie.sk

Jahodový topping z ružového vína

Potrebujeme:

650 g jahôd,
200 ml ružového vína,
1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker.

Postup:

Vo veľkom hrnci dobre premiešame na malé kúsky nakrájané jahody s vínom a pridáme želírovací cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Obsah vystačí asi na 3 poháre (350 ml).

TIP: Topping sa dá pripraviť aj zo zmrazených jahôd (pred spracovaním je potrebné ich rozmraziť). Výborne chutí s Panna Cottou Dr.Oetker.

Jahodovy topping z ruzoveho vina RGB s

Exit mobile version