K Vianociam patrí aj karamel. Pripravte si jednoduché a chutné jednohubky.
Potrebujeme:
300 g kryštálového cukru,
1 sladené kondezované mlieka (salko),
250 g masla,
1 balík burizónov alebo 300 g kukuričných vločiek (corn flakes).
Postup:
Najprv si vopred nachystáme všetky suroviny. V hrnci za stáleho miešania roztopíme cukor na karamel. Do karamelu pridáme kondenzované mlieko a miešame rýchlejšie. Neskôr pridáme maslo a opäť miešame. Do karamelovej hmoty nasypeme burizóny alebo kukuričné vločky. Množstvo odsledujeme, aby boli kúsky kvalitne obalené karamelom. Hmotu necháme mierne vychladnúť. Ideálne tak, aby karamel nebol horúci a aby sa dal ešte formovať. Vytvarujeme z neho guľky, poukladáme ich do papierových košíčkov na tácku a necháme stuhnúť, najlepšie do ďalšieho dňa. Z tohto množstva vyjde cca 45-50 guliek (záleží od veľkosti).
Tip: Ak chcete, môžete pridať aj posekané oriešky.
Ilustračné foto: pixabay.com