Nazjedenie.sk

Lahodný čerešňový cheesecake

Čerešne spolu s jahodami patria medzi symboly obľúbeného leta. V týchto dňoch, sa v kuchyni práve s nimi stretávame veľmi často. Raz varíme jahodový džem, potom čerešňový. V nedeľu pripravujeme jahodovú bublaninu. Zatiaľ čo sa snažíme odkôstkovať čerešne, pripravujeme jahodový sirup alebo domácu dreň. Aj keď máme v mysli a pred očami len toto sezónne ovocie, milujeme ho a nikdy sa nám nepreje. Čo tak vyskúšať čerešňový cheesecake?

Výhodou je, že sa  nemusíte držať rovnakých receptov. Práve naopak, môžete staré oprášiť za nové a vyskúšať tak lahodné novinky, ktoré si zamilujete a stanú sa súčasťou tejto dokonalej sezóny. Pripravili sme si pre vás recept na lahodný čerešňový cheesecake, ktorý vás v teplých dňoch osvieži a určite sa budete po ňom oblizovať až za ušami.

Na čerešňový cheesecake budeme potrebovať:

Ako na čerešňový cheesecake:

Najprv si vykôstkujeme čerešne a predhrejeme si rúru. Elektrický šľahač alebo mixér nám pri príprave tohto koláča veľmi pomôže. Šľahačom alebo mixérom vymiešame mascarpone s jemným tvarohom a kryštálovým a vanilkovým cukrom. Do tejto tvarohovo-cukrovej zmesi pomaly zapracuvávame vajíčka, krupicu, múku a kyslé mlieko. Hotové cesto na čerešňový cheesecake je pekne husté. Cesto vylejeme do veľkej keramickej zapekacej misky a vykôstkované čerešne poukladáme na povrch podľa chuti. 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 25 až 35 minút. Servírujte až po úplnom vychladnutí. Čerešňový cheesecake môžete podávať so šľahačkou alebo s polevou z ochutenej kyslej smotany. Prípadne môžete koláč poliať omáčkou, ktorú si pripravíte z vykôstkovaných a roztlačených čerešní, šťavy z citróna a cukru.

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ?
Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Exit mobile version