Nazjedenie.sk

Lístkové cesto: Základom je správny postup

Lístkové cesto je naozaj všestranné. Môžete z neho vytvoriť sladké aj slané pochúťky rôznych tvarov i veľkostí. Ešte aj dnes si ho niektoré gazdinky vyrábajú samé. No jednoduchšie je zbehnúť do obchodu a vybrať si z ponuky lístkového cesta od rozličných výrobcov, či už mrazené alebo len chladené.

Dôležité je však dodržiavať správny postup počas prípravy aj samotného pečenia.

Nápady na dobroty z lístkového cesta

Z tohto typu cesta sa toho dá urobiť naozaj veľa. K obľúbeným sladkým múčnikom z lístkového cesta patria záviny či štrúdle s jablkovou, makovou, višňovou, tvarohovou, alebo orechovou plnkou, ďalej rôzne šatôčky s džemom a zaváraným ovocím, pirôžky, rožky, trubičky s bielkovou penou, krémeše a veľa ďalších chuťoviek.

Výborné sú aj slané dobroty, ako napr. jednoduché tyčinky alebo trojuholníčky posypané sezamom, prípadne strúhaným syrom, batôžteky so syrovou, šunkovou, špenátovou či mäsovou plnkou, pizzové závitky alebo slimáčiky, ale aj trubičky s chrenovou šľahačkou. Jednoducho povedané – to, čo vám chutí, schovajte dovnútra.

Foto: pixabay.com

Pomocníci na prípravu dobrôt z lístkového cesta


Silikónová podložka je praktický a skladný pomocník na prípravu cesta.
13,99 €

Nepriľnavý valček, cesto sa na neho nelepí a výborne sa s ním pracuje.
7,69 €

Exit mobile version