Leto je v plnom prúde, preto si ho ozvláštnite skvelou domácou zmrzlinou. Malinový sorbet osvieži a je pritom vhodný aj pre ľudí, ktorý majú intoleranciu na laktózu. Ó, aby sme nezabudli, sorbet je vhodný aj pre vegánov.
Malinový sorbet určite poteší najmenších vyznávačoch akejkoľvek zmrzliny. A kopček tohto sladkokyslého letného mámenia sa výborné hodí k palacinkám alebo koláčom. Už sa vám zbehli sliny?
Na približne 1,2 litra malinového sorbetu potrebujeme:
- 500 ml malinového pyré (cca 560 g malín)
- 500 ml vody
- 2 Čl pektínu
- 200 g kryštálového cukru
Ako na malinový sorbet:
Najprv si pripravíme malinové pýre, ktoré je základom malinového sorbetu. Maliny si odšťavíme alebo pretlačíme a prepasírujeme šťavu cez sitko, aby sme sa zbavili malých kôstok. Hotové pyré poriadne premiešame s cukrom.
Pripravíme si hrniec, do ktorého dáme vodu a pektín, ktorý za stáleho miešania necháme roztopiť. Túto vodu s pektínom prelejeme cez sitko k malinovému pyré.
Celú zmes malinového pyré, cukru, pektínu a vody poriadne premiešame a necháme vychladnúť do chladničky. Vychladnutú zmes preložíme do mrazáku a približne každých 30 minút malinový sorbet premiešavame, až kým sorbet nenadobudne dokonale jemnú, hladkú textúru.
Pokiaľ máte doma zmrzlinovač, máte o prácu menej. Stačí pridať na zmrzlinovači čas približne 60 minút a nechať ho pracovať.
Príprava sorbetu je síce trošku obtiažna a náročná na čas a vyžaduje si istú dávku trpezlivosti. No verte nám, výsledok skutočne stojí za to. Lepšiu chuť leta, ako je domáci sorbet ste na jazyku ešte nemali. Dobrú chuť!
Páči sa vám recept na malinový sorbet? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.