Nazjedenie.sk

Marhuľový cheesecake

Voňavé, sladké ovocie, bez ktorého by leto nebolo letom. Marhule sú dokonalé ovocie, z ktorého si viete pripraviť džem, zavariť si ho na zimu, v lete si viete pripraviť osviežujúci marhuľový koktail či upiecť chutný marhuľový koláč alebo marhuľový cheesecake. 

Dnes som si pre vás pripravila recept na osviežujúci marhuľový koláč – cheesecake, ktorý si v týchto letných dňoch zamilujete. Sen o najlepšom marhuľovom koláči sa stane skutočnosťou. 

Na marhuľový cheesecake budeme potrebovať: 

Na korpus:

Na plnku: 

Na posýpku:

marhuľový cheesecake

Ako na to: 

Marhuľový cheesecake začneme pripravovať tak, že si najprv rozomelieme maslové sušienky na prach. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a boky potrieme maslom. Do pomletých sušienok nalejeme roztopené maslo a poriadne premiešame. Do formy vysypeme sušienky s maslom a rovnomerne ich povtláčeme na dno a aj po bokoch a odložíme na bok. 

Pripravíme si plnku. Zmiešame mascarpone s jemným tvarohom, smotanou na šľahanie, cukor a vajíčka a dohladka vyšľaháme na nízkych otáčkach. Umyté marhule prekrojíme na štvrtiny a poukladáme podľa chuti na sušienkový základ. Zmiešanú tvarohovú zmes nalejeme do korpusu. 

Na marhuľový cheesecake si pripravíme posýpku. V miske si zmiešame múku s cukrom. Do tejto zmesi prilejeme roztopené maslo a premiešame. Zmes je hotová vtedy, ak sa začne pekne drobiť a nelepí sa. Touto posýpkou bohato posypeme marhuľový cheesecake a pečieme v predhriatej rúre pri 170 ° C približne 50 minút. Nezabudnite na spodok rúry položiť plech s vodou, aby sa tvarohový koláč piekol rovnomerne a bol pekne nadýchaný. Po upečení necháme marhuľový cheesecake vychladnúť a necháme ho stuhnúť najlepšie cez noc do chladničky. Voilá, cheesecake je hotový. 

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Exit mobile version