Nazjedenie.sk

Mrkvové muffiny od zajačika

 

stredná obtiažnosť

Doba prípravy: asi 30 minút

Doba pečenia: asi 30 minút

Vystačí na: 12 kusov

Mrkvove muffinyNa cesto:

2 vajcia

120 g trstinového cukru

1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker

½ KL Arómy vanilkovej Dr.Oetker

1 PL javorového sirupu

100 ml oleja

180 g polohrubej múky

2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

štipka soli

3 stredne veľké mrkvy

70 g vlašských orechov

Na krém:

200 g nátierkového masla

90 g práškového cukru

1 KL javorového sirupu šťava z ½ citróna

50 g zmäknutého masla

Na ozdobenie:

1 balíček Marcipánu Dr.Oetker

Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker

Farba gélová potravinárska žltá Dr.Oetker

Farba gélová potravinárska zelená Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

formu na muffiny

12 papierových košíčkov na muffiny

elektrický ručný šľahač

cukrárske vrecko s hladkou trubičkou

1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom, škoricovým cukrom, arómou, sirupom a

olejom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s

kypriacim práškom a soľou a vyšľaháme dohladka. Nakoniec vmiešame nahrubo nastrúhanú mrkvu a

nasekané orechy. Cesto nanesieme do košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 30 minút

2. Muffiny necháme vychladnúť.

3. Na prípravu krému v mise vyšľaháme nátierkové maslo s cukrom, sirupom, citrónovou šťavou a

maslom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Krémom naplníme cukrárske

vrecko a nanesieme na vychladnuté muffiny.

4. Na ozdobenie zafarbíme ¾ marcipánu červenou a žltou gélovou farbou tak, aby sme získali

oranžovú farbu. Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom vytvoríme valček, ktorý

rozdelíme na 12 rovnakých dielov a vytvarujeme mrkvičky. Zvyšok marcipánu zafarbíme zelenou

gélovou farbou a vytvoríme vňať. Mrkvičky prikrášlime vňaťou a nanesieme na povrch krému.

Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

TIP:

Do cesta môžeme pridať korenie, napr. mletý kardamóm, mletý klinček alebo korenie do perníka.

Exit mobile version