Site icon Nazjedenie.sk

Nepečená fit torta

Fit_dezerty

Potrebujeme:

Korpus:
1 šálku lieskových alebo vlašských orechov,
1 šálku strúhaného kokosu,
1⁄2 šálky hrozienok alebo datlí,

Malinová náplň:
300 g malín, môžu byť mrazené,
2 banány,

Svetlá náplň:
1 šálku kešu orechov,
1⁄3 šálku medu,
1⁄3 šálku kokosového oleja,
šťava z 1 citróna.

Kešu orechy namočíme do vody min. na  5 hodín. Hrozienka namočíme na cca 1 hodinu. Banány nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do mrazničky. Maliny čiastočne rozmrazíme, časť na zdobenie necháme v mrazničke.
Korpus: Orechy, kokos a namočené scedené hrozienka rozmixujeme v mixéry. Hmotu utlačíme v okrúhlej forme s odnímateľným dňom s priemerom cca 20 cm a dáme do chladničky.
Malinová náplň: Maliny s banánmi rozmixujeme na hladkú hmotu a vylejeme na korpus. Rovnomerne rozotrieme, prikryjeme fóliou a uložíme do mrazničky. Časť malinovej náplne si môžeme odložiť na odzdobenie.
Svetlá náplň: Scedíme kešu orechy a rozmixujeme ich s medom, zľahka roztopeným kokosovým olejom a šťavou z jedného citróna na hladkú hmotu. Náplň rozotrieme na čiastočne stuhnútú malinovú náplň.
Celú tortu dáme stuhnúť na pár hodín do mrazničky. Pred podávaním necháme postáť pri izbovej teplote cca 1 hodinu.

Dobrú chuť Vám praje Fittcouture.

Pozrite si Fittcouture na Facebooku

Exit mobile version