Site icon Nazjedenie.sk

Ovocná nepečená torta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potrebujeme:
250 g zmesi kompótového a čerstvého ovocia podľa chuti, 10 g detských piškót, šľahačka, ovocie a čokoládová ryža na ozdobenie

Na krém potrebujeme:
500 g mäkkého tvarohu, 400 ml smotany na šľahanie, 200 ml vody, 150 g krupicového cukru, 4 lyžice želatíny

Postup:
Želatínu najprv namočíme do studenej vody a necháme ju napučať. Následne ju zohrievame, až kým sa nerozpustí. Tvaroh zmiešame s cukrom, pridáme pripravenú želatínu a zľahka primiešame tuhú šľahačku. Tortovú formu vypláchneme vodou, dáme do nej časť krému, naň poukladáme piškóty a prikryjeme ich zvyšným krémom. Povrch vyhladíme a dáme stuhnúť do chladničky. Tortu ozdobíme šľahačkou, ovocím a čokoládovou ryžou podľa vkusu. Ozdobiť môžete aj boky torty.

Ilustračné foto: sxc.hu

Exit mobile version