Pripravte si plnku do kurčaťa. Vďaka nášmu návodu sa vám to podarí určite hneď na prvýkrát. Zmesou môžete naplniť celé kurča, kuracie stehná pod kožou, ale môžete ju upiecť aj samostatne, napríklad vo forme na srnčí chrbát.
Potrebujeme:
3 žemle alebo rožky
1 žĺtok
2 bielky
30g masla
2dcl mlieka
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
muškátový oriešok
soľ
Postup:
Najprv si nakrájame rožky na menši časti
a namočíme ich do mlieka.
Žĺtok si oddelíme od bielka,
následne žĺtko zmiešame s maslom,
tak aby nám vznikla jednotná hmota, do ktorej pridáme namočené rožky.
Všetko dôkladne premiešame, pridáme petržlenovú vňať, korenie, soľ a nastrúhaný muškátový oriešok.
Po premiešaní do vzniknutej masy pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
Plnku môžeme piecť aj samostatne vo forme na srnčí chrbát alebo v inej podobnej forme,
ktorú vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.
Pečieme asi pol hodinu, na 180 °C. Na povrchu plnky by sa mala vytvoriť chrumkavá kôrka.