Chystáte nedeľný vývar alebo bežnú polievku či omáčku? Dajte si pozor, aby nebola príliš mastná. Ak sa to predsalen stane, či už z nepozornosti alebo mastného mäsa, nepanikárte. Dá sa to ešte zachrániť.
Vyskúšajte niektorú zo šikovných rád:
– Šikovným pomocníkom je aj šalátový list. Priložte ho opatrne na hladinu polievky a hneď vyberte. Zachytí na sebe mastnotu, takže za polievku sa vôbec nebudete musieť hanbiť. List potom zahoďte.
– Príliš mastnú polievku zbavíte tuku aj tak, že ju už vychladenú vložíte do chladničky. Po čase sa na hladine vytvorí stuhnutá tuková vrstva. Tú ľahko odstránite lyžicou.
Možno máte aj vy nejakú vlastnú fintu. Pokojne sa s ňou môžete pochváliť. V každom prípade, ak sa vám stane takáto situácia, polievku nevylievajte a nevarte ďalšiu odznova. Už viete, ako na to.
Foto: pixabay.com