Site icon Nazjedenie.sk

Punčové rezy

Klasika v podobe punčových rezov podľa nás nezmizne nikdy z ponuky cukrární aj domácností. Predsa len, je to koláč, ktorý si našiel veľké množstvo fanúšikov – od malých až po starších. 

Vyskúšajte náš recept na trošku netradičné punčové rezy, ktoré zaujmú väčšou farebnosťou.

Potrebujeme:

Na cesto:

Na sirup:

Na ozdobenie:

Ešte potrebujeme:

Postup:

1. Na prípravu cesta vyšľaháme z bielkov a cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V mise vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom, vanilínovým cukrom a citrónovou kôrou do peny. Pridáme múku a sneh a opatrne ručne zľahka vymiešame dohladka. Viac ako polovicu cesta nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 15 minút

2. Korpus necháme vychladnúť.

3. Zvyšok cesta rozdelíme na polovice. Jednu polovicu zafarbíme červenou farbou a druhú žltou farbou. Obe cestá nanesieme ku kratším stranám jedného vymasteného a múkou vysypaného plechu (20 x 30 cm). Opatrne rozotrieme smerom k stredu tak, aby sa obe cestá spojili, ale nezmiešali. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri rovnakej teplote ako v bode 1.

Doba pečenia: asi 7 minút

4. Korpus necháme vychladnúť.

5. Na prípravu sirupu v kastróliku povaríme vodu s cukrom asi 15 minút. Zmes necháme vychladnúť a potom do nej pridáme punč
a arómu.

6. Svetlý korpus prekrojíme na polovice. Farebné pláty potrieme slabou vrstvou džemu a rozkrojíme na 4 pásy – 2 žlté a 2 červené
(1 pás má rozmery 20 x 7,5 cm). Na plech (20 x 30 cm) vyložený papierom na pečenie položíme 1 svetlý plát a potrieme slabou vrstvou džemu. Striedavo nanášame farebné pláty a prelejeme sirupom. Nakoniec nanesieme druhý svetlý plát. Prikryjeme papierom na pečenie, zaťažíme a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

7. Potom vyklopíme na podnos, stiahneme papier na pečenie a prekrojíme.

8. Na ozdobenie pripravíme polevu s vodou podľa návodu na obale. Nanesieme ju na povrch a uhladíme. Nakoniec prikrášlime tmavou polevou pripravenou podľa návodu na obale.

TIP: Punčové rezy chutia najlepšie vtedy, keď sa nechajú odležať do druhého dňa v chladničke.

Exit mobile version