Prísady:
Na cesto:
200 g Kokosu strúhaného
200 g Cukru práškového
2 zarovnané PL Kakaa
1 balíček BB pudingu kakaového (/ 60 g)
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
150 g masla rozpusteného a vychladnutého
2 zarovnané PL rumu
Na ozdobenie:
1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker
150 ml mlieka polotučného
Ešte potrebujeme:
1 elektrický ručný šľahač
1 Cukrárske vrecko s hladkou trubičkou (Ø asi 7 mm)
Príprava:
1. Na prípravu cesta zmiešame v mise kokos, cukor, kakao, puding a vanilínový cukor. Pridáme maslo a rum, a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na dve časti a z každej vytvarujeme valček dlhý asi 20 cm. Valčeky zabalíme do alobalu (alebo potravinárskej fólie) a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
2. Valčeky vyberieme z alobalu a ostrým nožom nakrájame na plátky.
3. Na ozdobenie pripravíme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko a pusinky ozdobíme.