Nazjedenie.sk

Raňajky sladkých šampiónov – domáce vanilkové vafle

Raňajky sú tá najlepšia časť dňa. A ak ovplyvňujú deň, tak domáce vafle vás priam naštartujú pozitivitou a láskou. Či už si ich pripravíte počas pracovného dňa, či voľného pohodového víkendu, či už deťom, alebo svojej polovičke, verte, že vás budú milovať a deň bude oveľa krajší. Neveríte? Určite vyskúšajte náš recept na vanilkové vafle s ovocím.

Na 6 domácich vaflí budeme potrebovať: 

domáce vafle

Na cesto: 

Na polevu: 

Recept na domáce vafle:  

Maslo si necháme rozpustiť a necháme trošku vychladnúť. Oddelíme si vaječný žĺtok od bielka. V miskezmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, soľ a vaječný žĺtok. Prilejeme roztopené maslo a mixérom vymiešame. 

Z bielka si vyšľaháme sneh, ktorý primiešame do zmesi. Hustotu cesta si korigujeme mliekom. Ak je hmota príliš hustá, prilejeme mlieko a naopak, ak je príliš riedka, prisypeme múku. Cesto na vafle pripomína cesto na lievance, nemá byť príliš riedke, ale zároveň an veľmi husté. 

Plochy vaflovača si na začiatok potrieme troškou oleja, aby sa nám cesto nepripálilo. Rozpálime vaflovač a nalejeme cesto. Dávajte však pozor, aby ste ho nenaliali príliš veľa. Cesto by mohlo z vaflovača vytiecť a pripáliť sa na bokoch. Domáce vafle pečieme do zlatista a chrumkava.


ETA Tampo 3v1
47,49 €

Hyundai SM 627 3v1
28,99 €

Concept VF3040
23,29 €
Vyberte si svoj vaflovač a pripravte si chrumkavé raňajky.

Do hrnca si vysypeme mrazené ovocie, a posypeme cukrom, necháme prejsť varom tak, aby sa z ovocia vyparila prebytočná voda. Necháme prejsť varom, a z ovocnej šťavy sa nám stane sirup. 

Hotové domáce vafle ozdobíme ovocím a šťavou. Môžeme posypať grankom alebo natrieť šľahačkou. Voilá, raňajky šampiónov sú hotové. Dobrú chuť!  

Ak máte záujem vyskúšať iné sladké raňajky než domáce vafle, vyskúšajte náš recept na francúzsky toast!

Exit mobile version