Site icon Nazjedenie.sk

Rumový tart

K veľkonočným sviatkom a k príjemným stretnutiam v rodine či s priateľmi patrí už tradične aj výnimočný dezert. Na bohato prestretý sviatočný stôl sme pre vás pripravili niekoľko receptov, ktoré si zamilujete a určite ich ocenia aj kúpači. Všetky majú jedno spoločné – jedinečnú rumovú chuť , ktorú im dodáva klasický Tuzemský Um. Vyskúšajte úžasný rumový tart. Ako hovorí KLASIK: Najlepšie gazdinky používajú svoj UM.

Ingrediencie:

200g lineckého cesta,
150g mletých orechov,
1 PL džemu,
0,5 dcl Klasik Tuzemský Um,
200g gaštanového pyré,
2 PL jemného tvarohu,
4 vajcia,
4 PL práškového cukru.

Postup prípravy

1. Linecké cesto vyvaľkáme, preložíme do formy, prikryjeme alobalom, na ktorý nasypeme ryžu, aby sa nevydulo, a dáme na 15-20 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

2. V miske pripravíme plnku zmiešaním 150g mletých orechov, 1 polievkovej lyžice džemu a 0,5 dcl rumu. Na upečené cesto natrieme pripravenú plnku. Následne pripravíme druhú plnku z 200g gaštanového pyré a 2 polievkových lyžíc tvarohu a natrieme na orechovú vrstvu.

3. Potom si pripravíme sneh. Najprv oddelíme bielka od žĺtkov zo 4 vajíčok a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu zašľaháme 4,5 lyžice práškového cukru, aby vznikla pevná hmota. Pripravenú hmotu naplníme do cukrárskeho vrecka a postupne vytvárame na vrchu gaštanovej vrstvy ozdobné čiapočky.

4. Zapečieme v trúbe na 15 minút na 150 stupňoch do zlatista.

Exit mobile version