Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 30 minút
Vystačí na: asi 12 porcií
Na náplň:
slivkový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 395 g)
1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker
250 ml šťavy z kompótu
2 balíčky Škoricového cukru Dr.Oetker
1 1/2 KL Arómy rumovej Dr.Oetker
Na cesto:
1 balenie Buchiet Dr.Oetker (droždie je súčasťou balenia)
260 ml vlažnej vody
120 ml oleja
Na posypanie:
1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
formu na muffiny
12 papierových košíčkov na muffiny
Postup
1. Kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme.
2. Zo zmesi na buchty pripravíme s droždím, vodou a olejom cesto podľa návodu na obale. Povrch cesta poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 50 minút kysnúť.
3. Odkvapkané slivky nakrájame na menšie kúsky. Zo Zlatého klasu uvaríme krém podľa návodu na obale, ale s 250 ml šťavy z kompótu a škoricovým cukrom. Vmiešame arómu a slivky a necháme vychladnúť. Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami.
4. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát 30 x 40 cm. Náplň rozotrieme na cesto, pričom necháme voľný okraj široký asi 2 cm. Zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na 12 dielov. Každý diel vložíme do košíčka vo forme a posypeme škoricovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 30 minút
5. Ruže necháme vychladnúť.
TIPY:
Namiesto slivkového kompótu môžeme použiť čerešňový kompót.
Na ozdobenie posypeme povrch ruží plátkami mandlí.