Nazjedenie.sk

Rýchla avokádová nátierka

Najjednoduchšie a najlepšie veci, sú tie najlepšie! Avokádová nátierka určite patrí k tomuto druhu jedál. 

Na raňajky, alebo na ľahšiu večeru. Avokádová nátierka je presne ten druh nátierky, ktorý raz ochutnáte, a budete ju chcieť jesť už vždy. Je veľmi ľahká, lahodná a výborne sa hodí na akýkoľvek druh pečiva.

Avokádová nátierka je dokonca vhodná aj na jednohubky, keď chystáte malé pohostenie pre hostí. Potrebujete na ňu len pár ingrediencií a dokonca nepotrebujete ani žiaden elektrický spotrebič na to, aby ste ju pripravili. Je veľmi jednoduchá a veľmi chutná, čo viac si môžete želať? 

Na avokádovú nátierku budeme potrebovať: 

Ako na to:

Rozdelíme si avokádo a mäkkú dužinu vydlabeme a pridáme do misky. Rozpučíme ho vidličkou  a pridáme nadrobno posekanú cibuľku, olej, horčicu a citrónovú šťavu. Podľa chuti osolíme a okoreníme a opäť dôkladne premiešame. Avokádová nátierka najlepšie chutí s celozrnným pečivom. Dobrú chuť!  

avokádová nátierka

Prečo by ste mali jesť avokádo?

O pozitívnych účinkoch avokáda vedeli už Aztékovia a pripisovali mu čarovné vlastnosti. Dokonca ho nazývali aj ovocím plodnosti. Patrí do skupiny rastlín, medzi ktoré sa zaraďuje aj napríklad škorica. Ide prekvapivo o ovocie takže aj keď niekto očakáva sladkú chuť, je na omyle. Avokádo nie je ani sladké, ani slané či kyslé. Je jemné, mäkké a plné vitamínov.

Avokádová nátierka ako sme už spomínali je výborná, chutná a veľmi ľahká. Avokádo obsahuje množstvo látok, ktoré si naše telo zaslúži. Obsahuje až 20 rôznych vitamínov ako napríklad C, K, B5, B6, E, B1, B2 a tak podobne. Avokádo obsahuje viac draslíka ako jeho kolega banán a znižuje vysoký krvný tlak. Ak chudnete, avokádová nátierka je do diéty viac než ideálna. Avokádo má na chudnutie výrazný vplyv. Viac o pozitívnych účinkoch avokáda sa dočíta v našom článku Prečo jesť avokádo?

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Exit mobile version