Nazjedenie.sk

Silvestrovské minitortičky

Silvestrovské minitortičky – podmanivé 

Doba prípravy: asi 20 minút

Doba pečenia: asi 25 minút

Vystačí na: 12 kusov


Na cesto:

160 g hladkej múky

½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

30 g preosiateho kakaa

1 zarovnaná KL mletej škorice

1 balenie Vanilkového struku „Bourbon“ Dr.Oetker

130 g cukru

250 ml mlieka

100 ml oleja

1 KL octu


Na zlepenie a ozdobenie:

100 g malinového džemu

1 balíček Polevy de Luxe Dr.Oetker

Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr.Oetker


Ešte potrebujeme:

formu na muffiny

12 papierových košíčkov na muffiny

elektrický ručný šľahač

1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom, škoricou, dreňou z vanilkového struku a cukrom. Pridáme mlieko, olej a ocot a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Košíčky vložíme do formy a nanesieme do nich cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 25 minút


2. Tortičky necháme vychladnúť. Potom ich raz pozdĺžne prekrojíme a zlepíme džemom.

3. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Povrch tortičiek polejeme a prikrášlime zdobením. Polevu necháme stuhnúť.

 

Exit mobile version