O čokoláde je známe, že je to afrodiziakum. To isté platí aj o škorici. Skúste ich spojiť dokopy 🙂
Potrebujeme:
270 g horkej čokolády,
140 ml smotany na šľahanie,
1 PL cukru,
30 g masla,
1 KL mletej škorice,
1 KL mletého badiánu,
kakao alebo čokoláda na obaľovanie,
zdobenie na zákusky.
Postup:
Čokoládu nakrájame na malé kúsky. Smotanu necháme zovrieť a zalejeme ňou čokoládu v miske. Pridáme maslo, cukor, škoricu, badián a poriadne všetko premiešame, až kým nevznikne hustá zmes. Tú necháme vychladnúť a stuhnúť v chladničke. Následne zo zmesi tvoríme guličky, ktoré nakoniec obalíme v kakaovom prášku alebo v roztopenej čokoláde. Guľky môžeme ozdobiť podľa vkusu.
Ilustračné foto: pixabay.com