Nazjedenie.sk

Špaldový koreňový chlieb

Potrebujeme:

Cesto:
400 g celozrnnej špaldovej múky,
1 balíček sušeného Droždia Dr.Oetker,
1 zarovnaná KL soli,
1 zarovnaná PL cukru,
125 g tvarohového bylinkového syra,
3 PL oleja,
200 ml vlažnej vody.

Spaldovy korenovy chlieb-postup 1

Postup:

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme syr, olej a vodu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 20 cm a ostrým nožom rozdelíme na 4 rovnaké diely. Každý diel stočíme do špirály a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 10 minút.

Elektrická rúra: 240 °C
Teplovzdušná rúra: 220 °C
Plynová rúra: stupeň 5

Po 10 minútach znížime teplotu a chlieb dopečieme asi ďalších 10 minút.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

TIP: Pečivo môžeme posypať napríklad ľanovými alebo sezamovými semienkami, rascou a hrubozrnnou soľou. V prípade potreby je možné chlieb aj zamraziť.

Exit mobile version