Site icon Nazjedenie.sk

Špargľová krémová polievka

Potrebujeme:
700 g špargle,
2 šalotky/cibule,
1 PL masla,
1 PL olivového oleja,
500 ml zeleninového vývaru,
soľ,
čierne korenie,
balsamikový krém,
opražené slnečnicové semiačka.

Postup:

Špargľu olúpeme a odkrojíme špičky. Zvyšok pokrájame na 1 cm veľké kúsky. Na masle a oleji opražíme šalotku. Keď začne hnednúť, pridáme kúsky špargle a zalejeme vývarom. Dochutíme korením, soľou a povaríme do zmäknutia (cca 5 minút). Potom polievku rozmixujeme a do rozmixovanej polievky dáme ešte na 5 minút variť špargľové špičky. Dáme na tanier a podávame s balsamikovým krémom a semiačkami.

Dobrú chuť Vám praje Fittcouture.
Pozrite si Fittcouture na Facebooku

Exit mobile version