Site icon Nazjedenie.sk

Špenátové lodičky s mletým mäsom

Vystačí na: asi 12 kusov

Doba prípravy: asi 45 minút

Doba pečenia: asi 20 minút (1 plech)

Prísady:

Na náplň:

Na cesto:

Na potretie:

Ešte potrebujeme:

Príprava:

  1. Na prípravu náplne necháme špenát rozmrznúť. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na malé kocky. Fazule necháme na sitku odkvapkať.
  2. Na panvici rozpálime olej, pridáme mäso a za stáleho miešania orestujeme. Postupne pridávame cibuľu, cesnak, fazuľe, paradajkový pretlak, kyslú smotanu a citrónovú kôru. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Nakoniec vmiešame slnečnicové semienka, odstavíme a zmes necháme vychladnúť.
  3. Na prípravu lodičiek lístkové cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 3 časti a pomocou váľka vyvaľkáme na pláty (30 × 40 cm). Pláty ostrým nožom alebo ostrôžkou rozdelíme na 4 rovnaké obdĺžniky. Kratšie strany obdĺžnikov šikmo zavinieme. Potom zavinieme aj dlhšie strany a špičky povytiahneme a zamotáme. Lodičky prenesieme na plechy vyložené papierom na pečenie. Do každej lodičky nanesieme náplň.
  4. Na potretie rozšľaháme vajce a pomocou štetca alebo pierka nanesieme na okraje lodičiek a náplň posypeme syrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Plynová rúra: stupeň 4

Doba pečenia: asi 20 minút (1 plech)

  1. Lodičky podávame teplé alebo vychladnuté.

Tip: Lodičky sú vynikajúce aj s ovčím syrom. Lodičky podávame k zeleninovému šalátu alebo spolu s tzatzikmi.

Exit mobile version