Potrebujeme:
Na cesto:
4 vajcia
100g kryštálového cukru
1 balíček vanilínového cukru
100ml oleja
100ml vody
200g polohrubej múky
1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
250g ovocia (podľa chuti, napríklad maliny, jahody, ríbezle, čučoriedky,..)
Na plnku:
500g jemného tvarohu
75g masla
100g prášhového cukru
Postup:
Vajcia vymiešame do penista s práškovým a vanilínovým cukrom. Primiešame olej, vlažnú vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Jemne primiešame ovocie a cesto vylejeme na plech.
Pečieme pri 175 °C cca 20 minút.
Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne primiešame tvaroh. Krém navrstvíme na vychladnutý koláč a ozdobíme ovocím.
Tip: Do cesta môžeme primiešať aj nasekané oriešky, hrozienka, či čokoládu.
Foto: sxc.hu