Ingrediencie
1.časť
300 ml mlieka
300 ml smotany na šľahanie
50 ml Karpatského KB Hruška
3 vajíčka
1 vanilkový struk
130 g krupicového cukru
2.časť
2 hrušky
2 PL masla
2 PL krupicového cukru
50 ml Karpatského KB Hruška
hrsť orechov
POSTUP
V hrnci si zmiešame mlieko, smotanu na šľahanie, Karpatské KB Hruška, 100 g cukru a vnútro z vanilkového struku a zahrievame.
V miske si metličkou rozšľaháme žĺtka a zvyšok cukru.
Keď je zmes v hrnci horúca, tesne pred bodom varu, zmes odstavíme a postupne ju primiešavame za stáleho miešania k žĺtkovej zmesi.
Zmes precedíme a vrátime do hrnca. Zahrievame za stáleho miešania, až pokiaľ nedostaneme pudingovú konzistenciu. Odstavíme a necháme vychladiť v chladničke cca 2 hodiny.
Hrušky si nakrájame nadrobno a orechy nasekáme.
V panvici si necháme roztápať maslo, pridáme cukor a necháme roztopiť. Pridáme orechy a opražíme. Pridáme hrušky a povaríme pokiaľ nezmäknú.
Necháme vychladnúť a primiešame do zmrzlinovej zmesi.
Zmes premiestnime do mrazničky a necháme zmrznúť. Počas mrznutia cca 2 – 3 krát premiešame.