PR články a tlačové správy

Vanilková zmrzlina s hruškami a orechmi

Ingrediencie

1.časťvanilková zmrzlina

300 ml mlieka

300 ml smotany na šľahanie

50 ml Karpatského  KB Hruška

3 vajíčka

1 vanilkový struk

130 g krupicového cukru

 

 

2.časť

2 hrušky

2 PL masla

2 PL krupicového cukru

50 ml Karpatského KB Hruška

hrsť orechov

POSTUP

V hrnci si zmiešame mlieko, smotanu na šľahanie, Karpatské KB Hruška, 100 g cukru a vnútro z vanilkového struku a zahrievame.

V miske si metličkou rozšľaháme žĺtka a zvyšok cukru.vanilková zmrzlina

Keď je zmes v hrnci horúca, tesne pred bodom varu, zmes odstavíme a postupne ju primiešavame za stáleho miešania k žĺtkovej zmesi.

Zmes precedíme a vrátime do hrnca. Zahrievame za stáleho miešania, až pokiaľ nedostaneme pudingovú konzistenciu. Odstavíme a necháme vychladiť v chladničke cca 2 hodiny.

Hrušky si nakrájame nadrobno a orechy nasekáme.

V panvici si necháme roztápať maslo, pridáme cukor a necháme roztopiť. Pridáme orechy a opražíme. Pridáme hrušky a povaríme pokiaľ nezmäknú.

Necháme vychladnúť a primiešame do zmrzlinovej zmesi.

Zmes premiestnime do mrazničky a necháme zmrznúť. Počas mrznutia cca 2 – 3 krát premiešame.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *