Nazjedenie.sk

Palma radí: Viete správne vyprážať a fritovať?

Ani vy si neviete odoprieť voňavé a chrumkavé vyprážané dobroty? Pri vyváženom jedálnom lístku môžeme z času na čas aj zhrešiť a dopriať si to, čo nám tak chutí.  No nie je olej ako olej – hovorí Michaela Berzediová, odborníčka z Palmy, a dodáva, že správny výber oleja pri pražení a fritovaní je dôležitý nielen pre zdravie, ale aj pre chuť a kvalitu jedla.

DOCHRUMKAVA VYPRAŽENÉ

Pečené kuracie zo zeleninou

Vyprážané mäso výborne chutí s narýchlo restovanou alebo na pare pripravenou zeleninou.

DOZLATISTA FRITOVANÉ

Chrumkavé a zároveň šťavnaté rezne si môžete vypražiť na panvici aj vo fritéze.

 

PALMA TIPY:

Raciol repkový olej na vyprážanie

 

 

Fritol rastlinný olej na fritovanie a vyprážanie

Exit mobile version