Na území celého Slovenska prebiehal 7. ročník Zimného festivalu jedla. Od 14. januára až do 24. februára ste mohli ochutnávať Slovensko prostredníctvom gurmánskych špecialít zapojených reštaurácií. Kuchári podnikov zostavili festivalové menu z troch jedál – Naše ikonické jedlo, Kuchárová voľba a Chute regiónov. Jednotlivé jedlá hodnotíme bodmi, pričom najviac bodov je 5.
Montana Steakhouse&bar je štýlový podnik po vzoru amerických reštaurácií, ktorý sídli v hoteli Yasmín v Košiciach.
Chute regiónov predstavovali domáce cibuľové krúžky s pikantným dipom s majonézou. Ľahké predjedlo sa dalo jesť rukami aj príborom, ale jeho veľkou nevýhodou bola príliš krehká panko strúhanka. Museli sme dávať pozor na to, kde všade natrúsime. Naše hodnotenie: 3 body.
V steakhouse asi nečakáte iné ikonické jedlo ako steak. Potešilo nás, že sa personál prišiel pred prípravou mäsa opýtať, ako má byť mäso prepečené. Medium steak z čistého mäsa bol podávaný s pečeným zemiakom a zeleninovým šalátom, ktorý mal spomedzi jedál najvýraznejšiu chuť. Naše hodnotenie: 4 body.
V rámci festivalového menu nám najviac chutila kuchárova voľba – vanilkové créme brulée s cukrovou krustou. Naše hodnotenie: 5 bodov.
Kvalitné jedlo v podniku by však chutilo omnoho viac, ak by nám personál podávané menu priblížil tak, ako sa to v rámci eventu odohrávalo v iných reštauráciách.