Zimný festival jedla v Montana Steakhouse&bar – poctivé mäso a štýlové priestory

Na území celého Slovenska prebiehal 7. ročník Zimného festivalu jedla. Od 14. januára až do 24. februára ste mohli ochutnávať Slovensko prostredníctvom gurmánskych špecialít zapojených reštaurácií. Kuchári podnikov zostavili festivalové menu z troch jedál – Naše ikonické jedlo, Kuchárová voľba a Chute regiónov. Jednotlivé jedlá hodnotíme bodmi, pričom najviac bodov je 5.

Montana Steakhouse&bar je štýlový podnik po vzoru amerických reštaurácií, ktorý sídli v hoteli Yasmín v Košiciach.  

Chute regiónov predstavovali domáce cibuľové krúžky s pikantným dipom s majonézou. Ľahké predjedlo sa dalo jesť rukami aj príborom, ale jeho veľkou nevýhodou bola príliš krehká panko strúhanka. Museli sme dávať pozor na to, kde všade natrúsime. Naše hodnotenie: 3 body.

V steakhouse asi nečakáte iné ikonické jedlo ako steak. Potešilo nás, že sa personál prišiel pred prípravou mäsa opýtať, ako má byť mäso prepečené. Medium steak z čistého mäsa bol podávaný s pečeným zemiakom a zeleninovým šalátom, ktorý mal spomedzi jedál najvýraznejšiu chuť.  Naše hodnotenie: 4 body

V rámci festivalového menu nám najviac chutila kuchárova voľba – vanilkové créme brulée s cukrovou krustou. Naše hodnotenie: 5 bodov.

Kvalitné jedlo v podniku by však chutilo omnoho viac, ak by nám personál podávané menu priblížil tak, ako sa to v rámci eventu odohrávalo v iných reštauráciách.

Prečítajte si aj: