V lete sa nám veľmi nechce tráviť kopec času v kuchyni najmä ak nejde o zaváranie či varenie džemíkov. Chutný ovocný koláč pripravíte 1-2-3…
Je to ten najrýchlejší a navláčnejší koláč na svete, na ktorý si môžete pridať akékoľvek ovocie, ktoré kúpite na trhu alebo si prinesiete zo záhrady. Pripravený je raz dva a upečený za 30 minút. Poďme na to 😉
Na ovocný koláč budeme potrebovať:
- 1 veselé vajíčko
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 hrnček polohrubej múky
- 200 ml kyslej smotany / biely jogurt
- 1 prášok do pečiva
- 1 zrelý banán
- 700 g obľúbeného ovocia ( marhule, broskyne, čučoriedky, letné jablka…) nakrájaného na plátky
Na mrveničku:
- 6 Pl hrubej múky
- 4 Pl kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 100 g masla
Ako na to:
Najprv si predhrejeme rúru na 180 °C a pripravíme si okruhlu formu na pečenie. Vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou.
Do misky si dáme celé vajíčko a cukor a všetko dobre spolu vymiešame. Pridáme smotanu, preosiatu múku, kypriaci prášok do pečiva a všetko spolu zmiešame. Pomocou stierky cesto vylejeme do formy a na jeho vrch poukladáme rovnomerne banán nakrájaný na kolieska a pripravené ovocie. Pripravíme si mrveničku: roztopíme maslo, pridáme cukor a múku a pekne premiešavame aby nám vznikla sypká, ale vláčna hmota a posypeme ňou ovocný koláč.
Hotový koláč vložíme do rúry na 25-30 minút, až kým mrvenička získa zlatistý nádych a bude pekne chrumkavá. Ak na koláč použijete mrazené ovocie, pečte ho o 5 minút dlhšie. Voilá, bleskový ovocný koláč s mrveničkou je hotový, dobrú chuť!
Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.