Recepty

Bleskový ovocný koláč s mrveničkou

V lete sa nám veľmi nechce tráviť kopec času v kuchyni najmä ak nejde o zaváranie či varenie džemíkov. Chutný ovocný koláč pripravíte 1-2-3…

Je to ten najrýchlejší a navláčnejší koláč na svete, na ktorý si môžete pridať akékoľvek ovocie, ktoré kúpite na trhu alebo si prinesiete zo záhrady. Pripravený je raz dva a upečený za 30 minút. Poďme na to 😉 

Na ovocný koláč budeme potrebovať:

  • 1 veselé vajíčko
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 200 ml kyslej smotany / biely jogurt
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 zrelý banán
  • 700 g obľúbeného ovocia ( marhule, broskyne, čučoriedky, letné jablka…) nakrájaného na plátky 

Na mrveničku:
 

  • 6 Pl hrubej múky
  • 4 Pl kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 g masla  

Ako na to:

Najprv si predhrejeme rúru na 180 °C a pripravíme si okruhlu formu na pečenie. Vymažeme maslom a vysypeme hrubou múkou.

Do misky si dáme celé vajíčko a cukor a všetko dobre spolu vymiešame. Pridáme smotanu, preosiatu múku, kypriaci prášok do pečiva a všetko spolu zmiešame. Pomocou stierky cesto vylejeme do formy a na jeho vrch poukladáme rovnomerne banán nakrájaný na kolieska a pripravené ovocie. Pripravíme si mrveničku: roztopíme maslo, pridáme cukor a múku a pekne premiešavame aby nám vznikla sypká, ale vláčna hmota a posypeme ňou ovocný koláč.

Hotový koláč vložíme do rúry na 25-30 minút, až kým mrvenička získa zlatistý nádych a bude pekne chrumkavá. Ak na koláč použijete mrazené ovocie, pečte ho o 5 minút dlhšie. Voilá, bleskový ovocný koláč s mrveničkou je hotový, dobrú chuť!

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

2 thoughts on “Bleskový ovocný koláč s mrveničkou

  • Dobrý deň, v recepte nie je uvedené množstvo múky na koláč 🙁 ďakujem

    Reply
    • Jana Beerová

      Dobrý deň, Lukáš. Veľmi pekne ďakujeme za spätnú väzbu. Množstvo múky je v recepte už doplnené 🙂 Prajeme pekný deň a dobrú chuť 😉

      Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *